Woman dressed in winter clothing blowing her nose
Kvinde pudser næse

Hvad er en forkølelse?


En forkølelse er en virusinfektion, der kan skyldes mere end 100 forskellige vira. Symptomerne kan være irriterende, men bør aftage efter et par dage og forsvinde helt inden for en uge. Du kan kun blive forkølet, hvis du bliver smittet med virusset, der nemt spreder sig i tør luft. Det er derfor, forkølelser er mere almindelige i vintermånederne. Det er ikke den kolde luft, som gør det nemt for virusset at spredes, som de fleste mennesker tror. Smitten sker oftere ved hånd-til-hånd kontakt, og sekundært til dette spredes virusset ved host og nys.

Du ved, at du er blevet forkølet, når du begynder at få ondt i halsen, hoster, er træt, får nyseanfald eller stoppet næse. Sidstnævnte er et af de værste symptomer på en forkølelse. Det kan gøre noget så simpelt som at trække vejret besværligt og medføre søvnmangel eller en uregelmæssig søvnrytme, som ikke er en god ting, når en af de bedste behandlinger af en forkølelse er hvile. Andre behandlinger af en tilstoppet næse omfatter skylning af næsen, dampbehandling, luftbefugtere eller næsesprays som Otrivin, hvis du vil have hurtig lindring.

Lindring
Der er nogle få andre måder, du kan få lindring på, mens du bliver rask. Hvis du drikker masser af væske, vil det hjælpe med at holde dig hydreret.

Antibiotika hjælper ikke mod en forkølelse, da de er beregnet til at behandle bakterier og ikke et virus. Det er bedst at gemme antibiotika til, når du har brug for det. Dermed minimerer du også risikoen for, at bakterierne udvikler resistens.

Til forkølelser anbefaler vi:

HURTIG LINDRING VED TILSTOPPET NÆSE OG BIHULEBETÆNDELSE

Læs mere

Otrivin Næsespray

HAR DU BRUG FOR HURTIG LINDRING?

Find den nærmeste forhandler, eller køb online.

Find butik