Woman at home on sofa wrapped in blanket blowing her nose
Kvinde har fået influenza

influenza

Hvad er influenza?

Influenza er en virus som i starten kan virke som en forkølelse. Der er tre primære influenza-vira, som forårsager en meget mere alvorlig infektion. Influenza kommer ofte i epidemier og oftest i vinterhalvåret.

Influenza symptomer 

Influenza symptomer viser sig hurtigt og når normalt deres maksimum efter 2 til 3 dage. Inden for 5 til 8 dage burde du endelig begynde at få det bedre. Oplever du influenzasymptomer i mere end 10 dage, anbefales det at opsøge læge. I alvorlige tilfælde kan influenza føre til lungebetændelse. Dette kan være farligt for ældre og personer med et svækket immunforsvar.

Behandling af influenza

Antibiotika hjælper ikke mod influenza, da de er beregnet til at behandle bakterier og ikke et virus. Det er bedst at gemme antibiotika til, når du har brug for det, og undgå at udvikle resistens mod behandling af en infektion. Der er normalt ingen grund til at gå til lægen når du har influenza da virussen oftest går over af sig selv. De generende symptomer kan lindes med nogle simple gode råd.

Gode råd mod influenza 

  • Få rigelig hvile
  • Holde dig varm
  • Drikke rigeligt med vand
  • Drikke med honning og citron er en god måde at lindre ondt i halsen.

En tilstoppet næse er et af de værste symptomer på influenza. Skylning af næsen, dampbehandlinger og luftbefugtere er gode til at åbne en tilstoppet næse. Hvis du har brug for hurtig lindring, mens du er på farten, kan medicinsk behandling som Otrivin hjælpe med at skabe passage i næsen.

Til influenza anbefaler vi:

HURTIG LINDRING VED TILSTOPPET NÆSE OG BIHULEBETÆNDELSE

Læs mere

Otrivin Næsespray

HAR DU BRUG FOR HURTIG LINDRING?

Find den nærmeste forhandler, eller køb online.

Find butik