Kvinde er bekymret fordi mange på kontoret går og snøfter

Går alle rundt på kontoret og snøfter?

6 gode råd til, hvordan du kan undgå at blive syg på kontoret 

Du kan selv gøre meget for at nedsætte risikoen for, at du bliver forkølet. Nedenunder er der anført nogle simple forholdsregler, som mange mennesker glemmer, men som burde være en vigtig del af den daglige rutine.

Hold dig væk fra kollegaer, som hoster og nyser stort set hele tiden. De er sandsynligvis forkølede, og kontakt med andre smittede personer er den mest almindelige måde, hvorpå en forkølelse spredes. Det er et tegn på, at de smitter og en god grund til at holde sig på afstand.

Undgå de centrale steder, som de smittede kolleger sandsynligvis berører. Kaffekander. Dørhåndtag. Elevatorknapper. Bakterier og vira kan overleve på overflader i flere timer, så forsøg at undgå kontakt og vask dine hænder med det samme, efter du har rørt disse steder. Hvis du ikke har mulighed for at vaske dine hænder, skal du undgå at anbringe dem i nærheden af din mund eller røre dit ansigt. Eller forsøg at rengøre disse områder regelmæssigt.

Hvis du hoster eller nyser, skal du sørge for at dække din mund eller næse med en serviet og smide den væk efter brug. Det forhindrer bakterierne i at bevæge sig gennem den luft, du indånder. Vask derefter dine hænder for at sikre, at du er sluppet af med alle bakterier.

Vask hænder med sæbe og vand. Det kan virke som en selvfølge, men mange mennesker bruger desinfektionsmiddel i stedet for. Selv om et desinfektionsmiddel til hænder dræber bakterier, så dræber det ikke virus. Alkoholbaserede desinfektionsmidler er mere effektive, men de slår stadigvæk ikke håndvask.

Sørg for at sove og spise ordentligt og regelmæssigt. Det er afgørende for at føle sig rask og styrke immunsystemet.

Din krop er stærkere, hvis du passer på den. Syv timers søvn eller mere hver nat og en velafbalanceret kost giver din krop det brændstof, den har brug for til at bekæmpe infektioner og sygdom.

* Preparatomtale 0,5 og 1,0 mg/ml 07.03.2019