Mand lider af bihulebetændelse

Hvordan bihulebetændelse behandles

De fire par bihuler, som alle har, er normalt fyldt med luft og beklædt med slimhinder. Når vi udvikler en forkølelse, bliver de betændte, således at slimhinderne, der normalt indfanger snavs og bakterier, udvider sig og tilstopper næsen.

Det tager normalt to en halv uge at komme sig fuldstændigt efter en bihulebetændelse. Selvom du kan pleje den hjemme, er det bedst at konsultere din praktiserende længe, hvis symptomerne varer længere.

Hvordan ved du så, om du har bihulebetændelse? Du kan begynde at føle et ubehageligt og smertefuldt tryk i ørerne og smerte og ømhed i bihuleområdet - på dit ansigt omkring kindbenene. En høj temperatur fører til feber, og du vil måske få hovedpine oftere, end du plejer. Næsen bliver tilstoppet eller løber, hvilket betragtes som et af de mest smertefulde symptomer på bihulebetændelse.

Lindring

For at lindre smerten i bihulerne har du brug for et middel som Otrivin til at fjerne tilstopningen. Næsesprayen varer i op til 12 timer, og den begynder at virke allerede efter et par minutter. Selvom Otrivin ikke kurerer bihulebetændelse, kan den lette trykket på dit ansigt og hjælpe med at lindre smerten i bihulerne. Til mild bihulebetændelse kan smertestillende håndkøbsmedicin som paracetamol bruges til at lindre hovedpine, feber og smerte i ansigtet. Visse personer synes, at det hjælper at lægge en varm klud på bihulerne og drikke rigeligt vand.

/