Man suffering nasal congestion massages his sinuses
Mand har tilstoppet næse

Har du tilstoppet næse?

 

Hvorfor får man tilstoppet næse?
Der er flere forskellige grunde til at ens næse stopper til. En tilstoppet næse kan føles irriterende og give ubehag, men det kan lindres med næsespray fra Otrivin. Ofte skyldes en tilstoppet næse forkølelse eller anden form for irritation i slimhinderne inde i næsen. 

I næsens slimhinder findes der en lang række immunceller, der forhindrer bakterier og vira fra at trænge op i næsen. Derudover producerer menneskets bihuler antistoffer som beskytter mod infektioner. Når man er forkølet, oplever de fleste at have en tilstoppet næse. En tilstoppet næse opleves ofte, når der er et overskud af nasal sekretion (slim), og fordi de mange blodkar i næsen samtidig hæver op. Det resulterer i, at luftpassagen i næsen bliver mere snæver, som gør, at snot og slim ikke kan løbe ordentligt igennem. Det gør det svært at trække vejret og kan føles ubehageligt.  

Forkølelse og tilstoppet næse
Forkølelse er en smitsom virus, som de fleste danskere oplever flere gange om året. De fleste mennesker bliver forkølet omkring forår eller efterår, hvor det enten bliver koldere eller varmere. Når virusset er optaget i kroppen, går der som regel 2-3 dage, før den bryder ud og man mærker symptomerne. 

Ved forkølelse tilstopper næsen, hvor bihulerne som regel er blevet inficeret af virus. Forkølelsesvirus smitter når det overføres fra en syg til en rask person. Dette sker ofte ved hånd-til-hånd kontakt eller ved hoste eller nys.

Der er en række symptomer på forkølelse:
· De første symptomer viser sig som ondt i halsen
· Efterfølgende begynder næsen at løbe
· Slimhinderne irriteres og næsen stopper til som gør det sværere at trække vejret gennem næsen
· Forkølelse kan også lede til hovedpine, feber og ondt i ørerne

Gode råd mod forkølelse
Det er de færreste, der kan slippe afsted med ikke at blive forkølet mindst én gang om året. Der findes heldigvis en masse råd, som du kan følge, hvis du vil undgå at blive forkølet.
· Kulde svækker immunforsvaret, så sørg for at holde dig varm.
·  En sugetablet med mentholsmag kan give en kølende fornemmelse i halsen, som gør det lettere at trække vejret.
· Varme drikke hjælper på lindring i halsen.
· Damp kan hjælpe på en stoppet næse. Træk vejret langsomt over en skål med varmt vand.

Otrivin er en lindrende næsespray du kan anvende til tilstoppet næse. Følg altid indlægssedlens anvisninger eller snak med din læge i forbindelse med anvendelsen af medicin.

HAR DU BRUG FOR HURTIG LINDRING?

Find den nærmeste forhandler, eller køb online.

Find butik