Middle-aged woman with allergy blowing her nose

Myter og fakta om allergi og høfeber

Jo mere du ved om allergi, jo bedre kan du håndtere det. Men hvad er myter, og hvad er fakta?

MYTE 1

Næsespray med kortison har mange bivirkninger.

FAKTA 1

Det aktive stof fluticasonpropionat er en glukokortikoid. I form af næsespray bruges dette, hvor symptomerne forekommer – i næsen. Stoffet har en gavnlig effekt på næseslimhinden og er derfor lav doseret, og det huser meget lave niveauer af stoffet i blodbanen. De mest almindelige bivirkninger er lokale bivirkninger i næse og hals, men hovedpine er også almindeligt.

MYTE 2

Otrason er vanedannende.

FAKTA 2

Det aktive stof i Otrason er ikke vanedannende. Derfor er denne næsespray mod allergi også tilladt til langvarig brug i op til 6 måneder.

MYTE 3

Allergimedicin gør dig træt.

FAKTA 3

Otrason gør dig ikke træt, så du kan fortsætte med alle aktiviteter som normalt. Træthed er dog et almindeligt symptom på allergi.

MYTE 4

Allergi er ikke så farligt.

FAKTA 4

Allergier bør tages alvorligt og behandles, så det ikke udvikler sig til mere kroniske symptomer eller endda astma. Allergier forårsager en betændelse, der kan behandles med antiinflammatoriske lægemidler som Otrason. Ubehandlede allergier kan også have en negativ indvirkning på livskvaliteten i form af træthed, irritation og søvnproblemer.

MYTE 5

Allergi rammer kun mennesker på bestemte årstider.  

FAKTA 5

Allergier er normalt forbundet med forår og tidlig sommer, når naturen vågner op fra vinterdvale og frigiver store mængder pollen. Men på grund af f.eks. klimaændringer med varmere vintre og ændrede hygiejnestandarder kan enkelte lide af allergi året rundt. Ud over pollen er dyreskind en almindelig årsag til allergi. Støv og skimmel kan også forårsage allergiske reaktioner hos nogle mennesker.

* Preparatomtale 0,5 og 1,0 mg/ml 07.03.2019