Woman in sunny meadow playing with little girl
Baby får næsespray mod forkølelse

OtriBaby Næsespray til forkølet baby

Ligesom voksne kan babyer ligeledes blive forkølet og have brug for lindring i næsen. OtriBaby er en speciel næsespray til babyer, som indeholder saltvand og som lindrer indenfor få minutter.

Symptomer på en forkølet baby
Det er helt normalt at babyer bliver forkølede i deres første leveår. I gennemsnit bliver en baby forkølet 8 gange i dets første leveår. Heldigvis er forkølelse en sygdom, som ofte går over af sig selv. Dog kan symptomerne på forkølelse opleves som værende slemme; især hos børn og spædbørn.

Forkølelse er en virusinfektion som opstår i slimhinderne i enten halsen, munden eller næsen. Hos babyer er immunforsvaret ikke fuldt udviklet, og babyer har derfor lettere ved at blive smittet med forkølelsesvirusset. For hver forkølelse udvikles der nye antistoffer, som gør, at babyen udvikler større modstandskræft som gør, at det bliver sværere for babyen at blive forkølet næste gang.

Forkølelse har mange symptomer og viser sig især gennem stoppet eller løbende næse, feber, hoste eller hovedpine. Alle symptomer behøver ikke være til stede samtidig, men kan vise sig enkeltvis eller løbende. Hvis dit barn er forkølet, vil det ofte udtrykke sig gennem ubehag og frustration som gråd. Et barn trækker hovedsageligt vejret gennem næsen, og det kan derfor opleves meget voldsomt for babyer at blive forkølet. Forkølelsen kan også have indvirkning på barnets appetit, da en baby med stoppet næse vil have svært ved at trække vejret samtidig med at indtage mad.

Næsespray hvis din baby har tilstoppet næse
Hvis din baby er forkølet eller har stoppet næse, kan du anvende OtriBaby Næsespray, som er beregnet til babyer, der er forkølede eller har stoppet næse. OtriBaby Næsespray er en mild saltvandsopløsning, der er justeret til at forebygge irritation i næseslimhinden. OtriBaby Næsespray genopretter fugtigheden i den tørre og skorpede næseslimhinde og virker derudover fortyndende på sekretet i næsen. OtriBaby Næsespray kan benyttes af babyer og børn med forkølelse hver anden til hver fjerde time i døgnet, i op til 10 dage.

Sådan hjælper du bedst en forkølet baby
Det kan være frustrerende at have en forkølet baby, da forkølelse ofte går over af sig selv, men symptomerne kan virke slemme. Der findes heldigvis flere ting man kan gøre, for at hjælpe sin forkølede baby.

For det første er det vigtigt, at en forkølet baby får masser af hvile, da kroppen bedre kan bekæmpe sygdommen når den får rigeligt med ro. Derudover bør du sørge for, at din baby får rigeligt med mad og drikke. Hvis du ammer kan det være en idé at lade barnet få bryst oftere, da det er vigtigt, at din baby ikke bliver dehydreret.

En forkølet baby vil have svært ved at spise og drikke, som betyder, at babyen vil indtage mindre mad af gangen. Derfor er det vigtigt at tilbyde barnet mad oftere, da det kræver flere kræfter f.eks. at sutte ved amning. Hjælp dit barn af med en stoppet næse ved at pudse næsen eller anvende en næsesuger.

HAR DU BRUG FOR HURTIG LINDRING?

Find den nærmeste forhandler, eller køb online.

Find butik